New Page 1

Selamat Datang ke Blog Mama Moden

Related Posts with Thumbnails

15 Oktober 2009

PERINGATAN UNTUK WANITA!

Assalamualaikum.....

Saya agak terkejut bila membaca artikel ini dalam satu laman web. Yalah, air yang begitu nikmat kita minum bagi menghilangkan dahaga ketika dalam perjalanan, khususnya perjalanan yang jauh dalam keadaan panas akan menjadi virus yang AMAT BAHAYA!

Mari kita hayati, ambil iktibar dengan artikel ini...

Hai para wanita, air dalam botol plastik di dalam kereta anda, sangatlah berbahaya!!! !

Dengan cara inilah Sheryl Crow mengalami kanser payudara. Dia tampil di acara Ellen show dan mengatakan hal yang sama persis. Hal ini telah diidentifikasikan sebagai penyebab paling utama pada kanser payudara,terutama di Australia ...

Seorang teman yang ibunya didiagnosa mengidap kanser payudara baru-baru ini. Doktor berkata : wanita tidak boleh meminum minuman yang sudah lama berada di dalam kereta.

Doktor berkata bahawa hawa panas yang memanaskan bahan plastik dalam botol memiliki bahan kimia tertentu yang dapat menyebabkan kanser payudara. Jadi tolong berhati-hatilah dan jangan minum air dalam botol plastik yang sudah ditinggalkan di dalam kereta, dan kirimkan ke rakan2 wanita anda.

Informasi seperti ini sangatlah kita perlukan dan kita harus berhati-hati, dan mungkin akan menyelamatkan hidup kita. Hawa panas dapat menyebabkan toksin/racun dari plastik menjadi bocor dan bercampur dengan air dan mereka telah menemukan racun ini pada jaringan payudara. Sebisa mungkin gunakan gelas stainless steel atau botol kaca.

Biarlah semua orang yang mempunyai isteri atau teman wanita atau anak perempuan mengetahui ini semua.

Agak menakutkan kan!

Wallahualam.

8 ulasan:

kakcikseroja berkata...

Salam June...

memang menakutkan bila dengar pasal kanser. Tapi, bila dah terdesak, belasah jugak. :)

Pemuda UMNO Permatang Pauh berkata...

Wife study bidang ni. Tapi lebih kepada brain cancer. Dia pernah cakap dari satu sel kanser sekejap saja membahagi dan siap ada saluran darah.

Mohon dijauhkan daripada ujian penyakit ni.

MaMa MoDeN berkata...

salam kak cik,
yer kdg2 kita ni tahu apa kesan, risiko pd kita, tp sbb tak ada pilihan mcm kak cik kata.. belasah jer. tp klu blh elak kita elakkan..

ssh klu ibu sgala rumah dserang penyakit, klu mati terus tak apa...

kalau kita sakit, bmakna suami&anak2 pun sakit sama sbab tak terurus...

takut klu kita jd umpama malukut ditepi gantang, ada tak mnambah... tiada tak mngurang.. minta dijauhkan.

Jun slalu bdoa, kalau nak mati biarlah tak mnyusahkan org lain kena jaga kita smpai btahun2. minta Allah matikan dgn mudah tanpa apa2 pnyakit berat..

bukan tak pcaya pd suami&anak2 tapi tak mahu mnusahkan mereka.

MaMa MoDeN berkata...

salam PUPP,
yer cancer ni mmg pbunuh wanita no 1.. serang dlm senyap, kdg2 tgk org tu sihat jer tp tkejut bla tahu kena cancer...

harap minta dijauhkan kita kena penyakit2 bahaya ni

Alimaz-Kembara Terasing berkata...

nau'zubillah....

a kl citizen berkata...

assalammualaikum

kena beli bekas logam (stainless steel) atau bekas kaca lah pulak kan

maiyah berkata...

kalo botol plastik ni mmg bahaya, dah guna terus buang jgn simpan2 lagik

armouris berkata...

lagi info tentang bahaya plastik kat sini - Bahaya Plastik.

Update terkini isu-isu semasa kesihatan ada di infokesihatan@twitter.