New Page 1

Selamat Datang ke Blog Mama Moden

Related Posts with Thumbnails

18 Ogos 2011

Pelik Tapi Benar...



Assalamualaikum....

Dulu kalau tengok gambar2 buah2an & sayur2an yang pelik dalam tv atau google pasti akan pelik & tertanya2, ish ada buah atau sayur2 pelik bentuknya macam ni. Tapi sejak kerja di Econsave lebih2 lagi sejak bertugas di frozen ni memang kenyataannya ada kejadian pelik2 semua sayur2 & buah2 ni.

Sambil2 menyusun, membungkus, mengikat barang untuk didsplay pada customer memang selalu terjumpa bentuk yang pelik2. Kadang2 terasa ajaibnya ciptaan Allah ni, kadangkala selalu juga jadi bahan ketawa bersama rakan2 sekerja.















8 ulasan:

a kl citizen berkata...

nak makan pun tak lalu, tengok sayur pelik ni

ckLah berkata...

Ya Allah....memang pelik sungguh kecacatan tumbuhan tu mama!

MaMa MoDeN berkata...

cg kl
memang takkan lalu punya nak makan bila rupa dah pelik camtu....

MaMa MoDeN berkata...

cklah
memang pelik cklah, dulu2 mama tgk kat gambar2 je tapi sejak dok di frozen econsave ni mmg byk mama jumpa yg pelik2 ni real depan mata. terung, timun, petola, cili, tomato, ubi kentang, ubi keledek, sengkuang macam2 lagilah yg rupanya pelik2... bila jmpa kami pakat2 tunjuk kat kawan2 kepelikkan benda2 tu, kalau stakat jumpa yang kembar ni jgn kiralah...keajaiban Allah kan cklah...

p/s: lupa nak tanya kabar cklah dibulan ramadhan ni, semoga sihat slalu cklah, ubat jgn lupa makan yer... smoga semakin serasi di sek bru...:)

insan_marhaen berkata...

macam kenen kat IM aje nih!

MaMa MoDeN berkata...

IM... kenen kat IM?.. heheheheh buat lawak plak pagi2 ni IM..
kihkihkih
mana ada kena mengena dgn ssiapapun...

insan_marhaen berkata...

ya..tak..ya.. mana ada kena mengena dengan IM, yer..

ish... macam tak percaya!

MaMa MoDeN berkata...

IM.. macam tak percaya kewujudan yg pelik tu ke atau macam tak percaya takde kena mengena dengan IM?.. hehehe