New Page 1

Selamat Datang ke Blog Mama Moden

Related Posts with Thumbnails

15 Disember 2008

KEM MOTIVASI "KEINDAHAN BERSAMA MU"


ASSALAMUALAIKUM....


para peserta kem keindahan bersama mu di hari program


SALAM TAHNIAH SAYA UCAPKAN KEPADA URUSETIA&PIHAK PENGANJUR KEM MOTIVASI "KEINDAHAN BERSAMA MU" KHUSUSNYA JKKK TELOK BAHANG&TITI TERAS. ANJURAN BERSAMA DENGAN JEMAAH ISLAH MALAYSIA (JIM)&KELAB REMAJA JIM (KRJ) TELAH DIADAKAN DI SEK MEN TELOK BAHANG PADA 13&14/12/2008. KEM YANG DIADAKAN SELAMA DUA HARI 1 MALAM TURUT DIHADIRI OLEH DUA ORANG ANAKANDA PUTRI SAYA. WALAUPUN KEM TERSEBUT DIADAKAN SECARA PERCUMA MASIH RAMAI WARIS YANG TIDAK BERMINAT MENGHANTAR ANAK2, BIASALAH KEM KEAGAMAAN SEPERTI INI... MEREKA TAK TAU BETAPA SUSAHNYA PENGANJUR NAK CARI SUMBER KEWANGAN DEMI KEPENTINGAN ANAK2.


KAMI SEBAGAI WARIS TELAH DIUNDANG DI AKHIR PROGRAM TERSEBUT. SEWAKTU KAMI DIPERTEMUKAN DENGAN ANAK2 MASING2 DENGAN PENUH RASA KEINSAFAN SAMADA DI PIHAK WARIS MAHUPUN ANAK2. MUNGKIN SLOT PENGISIAN SELAMA DUA HARI TERSEBUT TELAH SEDIKIT SEBANYAK MENIMBULKAN RASA KEINSAFAN DI HATI ANAK2 YG MENGIKUTI KEM TERSEBUT. MANAKALA DIPIHAK WARIS PULA PERJUMPAAN SELAMA 2JAM (10.00pg hingga 12tghari) TELAH DIBENTANGKAN DENGAN TAYANGAN2 YANG PENUH KEINSAFAN. SEBAGAI IBU BAPA KITA JUGA KADANG2 TAK LEPAS DARI MEMBUAT KESILAPAN PADA ANAK2.


berbaris di kanan baju biru kak uda & 3 dari kiri baju biru kak tih


MAKA PADA PERTEMUAN TERSEBUT ANAK2 DIMINTA MEMOHON AMPUN PADA IBU BAPA MASING2 BEGITU JUGA IBU BAPA DIMINTA MEMAAFKAN KESILAPAN ANAK2...

FUH!! MEMANG MENYAYAT HATI... DEWAN TERSEBUT BERGAUNG DENGAN TANGISAN ANAK2&WARIS MASING2. HATI SAYA JUGA TERSENTUH (SEBENARNYA TELAH TERSENTUH SEMENJAK MEREKA BERBARIS MEMASUKI & BERATUR DIHADAPAN DEWAN) SEWAKTU DUA PUTRI SAYA MENERKAM KEARAH SAYA SAMBIL MERAUNG, MENDAKAP SAYA MEMOHON AMPUN. ERMMM SEPERTI BIASA SAYA SEBAGAI IBU MEREKA SEMENJAK MEREKA BERDUA LAHIR 15&12 TAHUN YANG LALU TIDAK PERNAH MENYIMPAN DENDAM ATAU MARAH YANG BERPANJANGAN PADA ANAK2. BUKAN SAJA PADA MEREKA BERDUA TETAPI JUGA PADA LIMA ANAK2 SAYA YANG LAIN. SAYA SENTIASA BERDOA MINTA DIBUANG PERASAAN MARAH YANG BERPANJANGAN PADA ANAK2 ATAU RASA KECIL HATI PADA MEREKA. YANG SAYA MAHUKAN HANYA KEJAYAAN MEREKA DUNIA AKHIRAT.


ibu & anak2 saling bermaafan dan bertangisan antara satu sama lain


HARAPAN SAYA PADA PROGRAM "KEINDAHAN BERSAMA MU" INI AKAN DITERUSKAN PADA SESI2 YANG LAIN SECARA KONSISTEN. SEMOGA ANAK2 YANG MENGHADIRI PROGRAM TERSEBUT TERMASUK DUA PUTRI SAYA INI AKAN MENGAMBIL IKTIBAR DAN PENGAJARAN BERGUNA PADA PROGRAM INI.

SEKALUNG TAHNIAH YANG AMAT SANGAT PADA PIHAK PENGANJUR KHUSUSNYA PADA SAUDARA MD TUAH ISMAIL YANG MENGETUAI PROGRAM TERSEBUT. BELIAU ADALAH PENGERUSI JKKK TITI TERAS YG JUGA YDP JIM DAERAH BARAT DAYA. BELIAU JUGA SAHABAT SAYA SEWAKTU DALAM PIMPINAN JEMAAH BALIK PULAU SATU WAKTU DULU.....SAYA DAH AGAK KETERLIBATAN BELIAU DALAM PROGRAM TERSEBUT SEWAKTU SAHABAT KAMI S/USAHA JKKK TELOK BAHANG SAUDARA MOHD ISA ALI MENAWARKAN PUTRI KAMI MENGIKUTI KEM TERSEBUT. TERIMA KASIH JUGA PADA SAUDARA MOHD ISA ALI DIATAS TAWARAN TERSEBUT.saya tak lepas peluang memberi ucapan tahniah pada pihak penganjurSEKIAN
SALAM

Tiada ulasan: